Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Légszűrő-katalógus az új energiahatékonysági osztályozással

Megjelent a Mann+Hummel aktualizált légszűrő-katalógusa. A DIN ISO EN 16890 szerinti termékek lajstroma energiaosztályra vonatkozó adatokat is tartalmaz, mégpedig az új Eurovent energiahatékonysági osztályozás szerint, amely 2019. január 1-én lépett életbe.

Az Eurovent klíma- és légtechnikai berendezésekben alkalmazott szűrők energiahatékonyságára vonatkozó új definíciója 592x592 mm méretű szűrőkre vonatkozik. Ez a definíció az ISO-szűrőosztályokon és a kWh/a dimenziójú éves energiafelhasználáson alapul. A+-tól E-ig hat energiaosztály létezik, ahol az A+ a legkisebb, az E pedig a legnagyobb energiafelhasználást jelenti. Az új rendszer – szemben az EN 779 szerinti régi rendszerrel – öt értéket ad meg az éves energiafelhasználáshoz, mégpedig egyet-egyet az 50-55%, 60-65%, 70-75%, 80-85% és >90% porleválasztási hatásfokokhoz. Ez a módszer növeli a szűrők energiafelhasználásának átláthatóságát, leegyszerűsíti a szűrő kiválasztását, ezáltal lehetővé teszi a tervezők és üzemeltetők számára az energiaköltségek csökkentését. Ehhez a kulcs annak a szűrőnek a kiválasztásában rejlik, amely a megkívánt levegőminőséget lehetőleg csekély energiafelhasználás mellett éri el.

A szűrők minősítési eljárása során a minősített termékekre minden ISO szerinti hatékonyságértékeléshez meg kell adni az éves energiafelhasználást is. Ezeknek az adatoknak a helyességét akkreditált laborok szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

     

(Forrás: www.diekaelte.de)

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben