Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Stratégia az energiamegtakarításhoz

A Német Szövetségi Gazdasági és Energetikai Minisztérium stratégiát dolgozott ki az energiamegtakarítás érdekében.

Ennek keretében a primerenergia-felhasználást 2050-ig meg akarják felezni a 2008 évi felhasználáshoz képest. Köztes célként 2020-ra a primerenergia-felhasználást 20 %-kal akarják csökkenteni. Az ún. Energiahatékonysági Nemzeti Akciótervnek (NAPE) három központba helyezett célkitűzése van.

  • az épületek energiahatékonyságának növelése,
  • az energiahatékonyságnak, mint hozamnak és üzleti modellnek a meghonosítása, és
  • az energiahatékonyság iránti saját felelősség fokozása.

A stratégiai terv rövid-, közép- és hosszútávú terveket fogalmaz meg, és az megalapozottan jelentős gazdasági előnnyel jár, amely úgy nemzetközi szinten, mind az állampolgárok esetében is érzékelhető. Mivel aki energiát takarít meg, az egyben pénzt is megtakarít.

Az állampolgárok és az önkormányzatok/vállalatok számára a pénzmegtakarítás lehetővé válik az Energiahatékonysági Nemzeti Akcióterv keretében tervezett támogatási programok révén is. A sikeres, a széndioxid-emisszió csökkentését célzó épületfelújítási program élénkítése és kiterjesztése mellett például kidolgozásra került egy támogatási program a hulladékhő elkerülésére és hasznosítására vonatkozóan. Ezenkívül az Akcióterv kötelezi a nagyvállalatokat az energetikai átvilágításra, valamint az új energia-átalakító berendezésekre és az új épületekre standardokat igyekszik elterjeszteni. 

(forrás: www.heldenambnau.de)

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben