Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Zsírleválasztó nyolc hidrociklonnal

A Filta cég “FiltaFOG Cyclone” márkanévvel egy új zsírleválasztót fejlesztett ki.

A zsírfogókkal szemben a vevők alapvető elvárása, hogy ne legyenek kellemetlen szagok a konyhában és annak közelében. További elvárás, hogy a napi karbantartás egyszerűen és gyorsan az üzemeltető által elvégezhető legyen, ezzel összefüggésben a leválasztott olajat és zsírt ne kelljen hosszú ideig tárolni, és azokat ne kelljen egy külső szolgáltatónak leszívni.

A berendezés a 0,5 - 2,0 liter/sec. szennyvíztérfogatáram-tartományban hat különböző méretben áll rendelkezésre. A beépített nyolc darab, független működésű hidrociklon segítségével eddig még soha nem tapasztalt zsírvisszanyerési fokot lehet elérni. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a szennyvízben a zsírleválasztó utáni eddig szokásos 25 ppm-es zsírkoncentráció helyett ezzel a berendezéssel akár 4 ppm-re lehet lemenni. A visszanyert növényi olajat a hulladékkezelésre vonatkozó érvényes németországi rendelet szerint hozzá lehet keverni a használt olajhoz, mivel az előbbi nedvességtartalma 1 % alatt van. A berendezés ezzel is hozzájárul a környezetvédelemhez és a fenntartható gazdasághoz.

Az egyik nagykonyhának az üzemeltetője, ahol egy ilyen berendezést beépítettek, a következőképpen nyilatkozott: "A Filta cég szerelővel az együttműködés zökkenőmentesen zajlott le, és egy olyan leválasztórendszerre tettünk szert, ami alig fogyaszt energiát, és a zsírvisszanyerés tekintetében kiváló eredményt produkál.”

Forrás: www.haustec.de

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben