Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Hőtechnikai felhívás: Tegyünk együtt a hőtechnikai fordulat érdekében!

A németországi Szövetségi Gazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium (BMWK) innovációk révén fel kívánja gyorsítani a megújuló energiahordozók alkalmazását, mégpedig a meghirdetett “Kutatási kezdeményezés a hőtechnikai fordulathoz” elnevezésű programmal.

Mindezt Dr. Rodoula Tryfonidou, az energiakutatás területének vezetője jelentette be az ezévi Berlini Energianapokon.

Dr. Tryfonidou arra biztatta az energiakutató intézeteket, a vállalatokat, az önkormányzatokat, az energiaszolgáltatókat, de az állampolgárokat is, hogy informálódjanak az energieforschung.de és az energiewendebauen.de honlapokon, és vegyenek részt a programban.

További újdonságként azt emelte ki, hogy a jövőben kisebb terjedelmű, és rövidebb megvalósítású projekteket is támogatni kívánnak. Ezeket a projekteket gyorsabban kell majd engedélyezni, hamarabb meg kell kezdeni, és így azoknak gyorsabban kell eredményt produkálniuk. Mindez adalékul szolgál a hőtechnikai fordulat felgyorsításához.  

A hőtechnikai felhívás magában foglalja az ipari hőellátás, az épületek és lakókörzetek hőállátásának témáját, de a társadalmi és szocioökonómiai kérdések kezelését és megválaszolását is. Tehát egy széleskörű, és egységes szerkezetbe foglalt felhívásról van szó, amely az energiakutató intézeteknek lehetővé teszi, hogy a legkülönbözőbb  hőtechnikai témákkal vegyenek részt a programban. További részletes információkat a Minisztérium rövidesen közzétesz.

Forrás: forschungsnetzwerke-energie.de

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben