Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

A Kampmann KaCool D HY típusú új fancoil-ja

A Kampmann cég a KaCool D HY típusú fancoil-jával egy, a VDI 6022 szerint bevizsgált olyan mennyezeti kazettával jelent meg a piacon, amely álmennyezettel kialakított, nagyobb higiéniai követelményekkel rendelkező helyiségekhez alkalmas.

A készülék alkalmazási területei elsősorban az orvosi rendelők, és terápiás létesítmények, de középületek és irodaházak is.

A VDI 6022 irányelv a helyiség-légtechnikai készülékekkel és berendezésekkel szembeni higiéniai követelményeket adja meg, amelynél a minimális cél az, hogy a helyiség felé leadott levegő minősége nem lehet rosszabb, mint a készülék vagy a berendezés által beszívott levegő.

A KaCool D HY nagyteljesítményű hőcserélővel van felszerelve, amely alumíniumlamellás rézcsövekkel rendelkezik. A készülék hűtőteljesítménye 1100 – 4900 W, fűtőteljesítménye pedig 2000 – 11.500 W. A légtérfogatáramok pedig 160 és 705 m³/h között vannak. Azonos készülékméretek mellett négy teljesítménynagyság áll rendelkezésre két- és négyvezetékes rendszerben is.  

A beépített, fokozatmentesen szabályozott radiálventilátor energiatakarékos és zajszegény üzemű. A készülék zajteljesítményszintje 34-62 dB(A), zajnyomásszintje pedig 26-54 dB(A). A légszűréshez két szűrővariáció közül lehet választani.

Higiéniai vonatkozásban a  KaCool D HY készülék a KaCool D AF (ISO Coarse szűrővel felszerelve) és a KaCool D HC (DIN 1946-4 szerint bevizsgálva, megfelel a kórházi szabványnak) készülékek között helyezkedik el.

Forrás: haustec.de

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben