Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

A Schell Polar II típus-megnevezésű külsőfali szerelvénye megakadályozza a fagykárokat az épületben

Sok háztulajdonos elfelejti a hideg évszak kezdetén a külsőfali szerelvények lezárását és leürítését.

Ezen a helyzeten nyújt segítséget a Schell cég Polar II típus-megnevezésű külsőfali szerelvénye egy intelligens tulajdonsággal. Amikor a szelepet elzárják a teljes külsőfali szerelvény egy belsőelhelyezésű légtelenítési technika segítségével önműködően leürül.  Így aztán a vízvétel a külsőfali csapolóhelynél a leghidegebb télen is problémamentesen lehetséges marad. Az olyan külső hatások, mint a falevelek, és a por nem gátolják meg a teljes leürítést.

A Polar II szerelvény az Ivóvíz Rendeletnek megfelelő krómozott sárgarézből készül. A falátvezetés mattra krómozott felülete, és a falazattal való érintkezést megakadályozó védőburkolat védik a szerelvényt a kopástól és a korróziótól. A belsőelhelyezésű légtelenítőszelep a külsőfal hátsó harmadában található.

A légtelenítőszelep a bemenőoldali visszafolyásgátlóval összeköttetésben a szerelvény zárásakor kerül aktiválásra. Ilyenkor kinyit a légtelenítőszelep, és a víz el tud távozni, miközben levegő áramlik be a szelepbe. Így a külsőfali szerelvény a teljes fagyveszélyes időszak alatt védve van a befagyás ellen. A szerelvény 100 százalékos működőképességének előfeltétele, hogy az esetlegesen csatlakoztatott tömlőt fagyveszély estén leszereljék a szerelvényről. A Polar II beszereléséhez szükséges minimális falvastagság 200 mm.

Forrás: www.haustec.de

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben