Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Fűtés 100%-ban hidrogénnel

A “H2HoWi” elnevezésű, a Dortmund melletti Holzwickede-ben megvalósított projekt keretében a közcélú gázellátás mintegy 500 m-es földgázelosztó-vezetékét 100%-os zöld hidrogén szállítására állították át.

A meglévő földgázvezetéket leválasztották a hálózatról, és egy hidrogéntárolóra csatlakoztatták. Erről a rendszerről három ipari fogyasztót látnak el, amelyeknél a tüzelőanyagváltás miatt kisebb illesztési munkákat is el kellett végezni. A projektben résztvevő fogyasztóknál a Remeha hidrogéntüzelésű kondenzációs kazánjait szerelték fel. Ezek a készülékek már 2019 óta Hollandiában, Angliában és Franciaországban kísérleti projektek keretében beépítésre és üzemeltetésre kerültek, és rendelkeznek a DVGW (a német Gáz- és Vízszakmai Egyesület) vizsgálati jelzésével. Ezek a kazánok 24 kW teljesítményűek, és közel emissziómentesen működnek.

Az emsdetteni székhelyű Remeha a nemzetközi BDR Thermea csoport vállalata.   A tucatnyi helyen már üzemelő 24 kW-os kazán mellett a vállalatcsoport már kifejlesztett egy 45 kW-os kazánt is. Ezt először 2022-ben Hollandiában helyezik üzembe. További projektek keretében tesztelni kívánják a hidrogénkazán és a hőszivattyú kombinációját is. Ennél a megoldásnál az alapterhelést az elektromos üzemű hőszivattyú fedezi, a hidrogénkazán pedig csúcsüzemi hőtermelőként szolgál. A BDR Thermea csoport ebben a megoldásban látja a megújuló energiákkal való fűtésre történő gyors, problémamentes és megfizethető átmenet lehetőségét.

Forrás: haustec.de

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben