Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Az IKEA Ibérica áruház fenntartható klímatizálása

Az ABB cég a Madrid közeli két IKEA áruházban fenntartható klímatizálást alakított ki, amelynek révén évente összesen 425 tonna CO2-emissziót spórolnak meg.

Nyáron Madridban a külső, napi átlaghőmérsékletek rendszeresen meghaladják a 30 °C-t, így érthető, hogy az összesen 80.000 m2 energiatakarékos klímatizálására nagy hangsúlyt fektettek.

A két IKEA áruház klímaberendezéseihez az ABB összesen 15 db, ACH580 típusú frekvenciaváltót szállított, amelyek csekély felharmónikus tartalommal rendelkeznek.

Az ACH-580 frekvenciaváltó-sorozatot több tulajdonsága is alkalmassá teszi a fűtés-, lég- és klimatechnikai alkalmazásokra, legyen szó a ventilátorok és szivattyúk négyszögletes forgatónyomaték jelleggörbéjénél való alkalmazásról, vagy a konstans forgatónyomatéknál történő alkalmazásról, amely klasszikus módon a kompresszorok területét fedi le. A standard kivitelekbe is beépített kommunikációs megoldásoknak köszönhetően - mint a BACnet MS/TP – a frekvenciaváltók problémamentesen integrálhatók az épületfelügyeleti rendszerbe.

A különböző felügyeleti funkcióknak köszönhetően, mint amilyen az energiahatékonyság-mutató, az áruházak üzemeltetői az energiafelhasználást állandóan szem előtt tarthatják. Az épületgépészeti rendszerek hálózatba való kötése révén valós idejű információkat kapnak arról, hogy az épületgépészeti rendszerkomponensek milyen teljesítményen üzemelnek, és hogy pillanatnyilag hol találhatók energiafaló berendezések.

Forrás: haustec.de

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben