Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Fenntartható komfort az okos hatékonyságnak köszönhetően

Egy kieli hotelben a 164 vendégszobát a Mitsubishi Electric hybrid VRF hőszivattyús rendszere látja el, amely hővisszanyerővel van kialakítva, és amely képes egyidejű hűtésre és fűtésre.

Az itt alkalmazott megoldás egyesíti a közvetlen elpárologtatós és a vízközeges hőszivattyús rendszerek előnyeit. Energiahordozóként kizárólag elektromos áramot használnak, és fűtési üzemben a környezeti levegő szolgál hőforrásként. A hőelosztás a vendégszobák felé a légcsatornákba épített hőcserélők révén történik. Ezeket a hőcserélőket víz hőhordozó közeggel táplálják be, így a vendégszobákban teljesen le lehetett mondani a hűtőközeg-vezetékek fektetéséről.

Ennek a hybrid VRF hőszivattyús rendszernek a különleges előnye a hűtőközeggel és a vízzel átáramlott berendezésrészek szétválasztásában rejlik. Ezáltal lényegesen lecsökken a hűtőközeg-töltetmennyiség, mivel a hűtőközeg csak a kültéri egység és a hybrid BC controller (osztó) között cirkulál. A rendszer minden évszakban lehetővé teszi, hogy a szállóvendégek az egyéni igényeik szerint szabadon válasszanak a fűtési vagy hűtési üzemmódok közül. A klímatechnika integrálható a fölérendelt épületfelügyeleti rendszerbe. Ezáltal például a felesleges hőenergia egy puffertárolón keresztül a hidegvíz előmelegítésére használható fel. Az itt alkalmazott intelligens központi energiamenedzsment rendszer jelentősen hozzájárul az energiafelhasználás optimalizálásához, és a fenntarthatósághoz.  

Forrás: Kaelte Klima Aktuell

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben