Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Tudjuk, tapasztaljuk, hogy a nyarak egyre melegebbek, egyre gyakrabban dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok és egyre hosszabbak is a kánikulai időszakok. A legutóbbi három évet a Föld legmelegebb éveinek nyilvánították a történelmi adatsorok alapján a meteorológusok. Az eddig mért 17 hőmérsékleti rekordot hozó esztendőből 16 a XXI. századra esett. Az előrejelzések szerint 2017-ben is megdőlhetnek a hőmérsékleti rekordok. A következő években ezért jelentős keresletnövekedés várható a klímaberendezések – lakossági körben elsősorban a splitklímák – iránt.

A rezsicsökkentés a szakminisztérium becslése szerint négy év alatt több mint 821 milliárd forintot hagyott a fogyasztók zsebében, átlagosan 25 százalékkal csökkentve a gáz, áram és távhő árát. Hasonló nagyságrendű forrás több százezer lakás energiahatékonysági beruházását tenné lehetővé, mely révén akár feleződhetnének az érintett háztartások energiaköltségei.

Gázkészülékek cseréje egyszerűsített eljárással.
(Jogszabály: 11/2013.(III.21.) NGM rendelet)

2015 szeptemberében módosult az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát tervezési kötelezettségeinek előírásáról, valamint forgalomba hozatalának és megfelelőség értékelésének általános feltételeiről szóló 65/2011. (IV. 15.) Korm. rendelet.

Idén is milliók fogják az utcákat fűteni a most elindult fűtési szezonban – derül ki a Kanuf Insulation és a Szeretlek Magyarország portál felméréséből, mivel a válaszolók mindössze egynegyede (26,7%-a) él energiahatékonysági szempontból korszerű ingatlanban.

Közeleg a fűtési idény, de még nem késő a hűvösebb idő beköszönte előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket - írja közleményében a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Igen, ha a kémény ellenőrzése alapján ez indokolt! Igen, igen, de milyen gyakran indokolt a kémények ellenőrzése? – jön a mostanában közbeszéd tárgyát képező lényegi kérdés.

2016. július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendő támogatást (utófinanszírozással) biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.

1. oldal / 6

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben