Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Energia tudástár

A kommunális távhőszolgáltatás klímasemleges átalakításánál nem létezik egyetemleges megoldás.

A TÜV szakemberei sok szakértői véleményben arra a következtetésre jutottak, hogy olyan, hiányosságokkal kivitelezett vízvezetékek is üzembehelyezésre kerülnek, amelyeknél megtörtént az előírások szerinti nyomáspróba.

Az ABB cég a Madrid közeli két IKEA áruházban fenntartható klímatizálást alakított ki, amelynek révén évente összesen 425 tonna CO2-emissziót spórolnak meg.

A “H2HoWi” elnevezésű, a Dortmund melletti Holzwickede-ben megvalósított projekt keretében a közcélú gázellátás mintegy 500 m-es földgázelosztó-vezetékét 100%-os zöld hidrogén szállítására állították át.

Németországban az új lakóépületek tervezésénél a földgázzal való fűtés erőteljesen veszít a jelentőségéből.

Sok háztulajdonos elfelejti a hideg évszak kezdetén a külsőfali szerelvények lezárását és leürítését.

A Kampmann cég a KaCool D HY típusú fancoil-jával egy, a VDI 6022 szerint bevizsgált olyan mennyezeti kazettával jelent meg a piacon, amely álmennyezettel kialakított, nagyobb higiéniai követelményekkel rendelkező helyiségekhez alkalmas.

A németországi Szövetségi Gazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium (BMWK) innovációk révén fel kívánja gyorsítani a megújuló energiahordozók alkalmazását, mégpedig a meghirdetett “Kutatási kezdeményezés a hőtechnikai fordulathoz” elnevezésű programmal.

A hőtermelés és a hőfelhasználás összhangja csak akkor teljesül, ha a fűtőberendezés hidraulikája rendben van.

Évről évre hatalmas mennyiségű avar keletkezik, amely új szerepet tölthet be a hőtermelésben. 

Németországnak az energiaimporttól való függését gyorsan csökkentenie kell, hogy biztosíthatók legyenek az ellátásbiztonság és a megfizethető energiaárak.

A német bluMartin cég a gyártmányportfóliójának bővítéséhez, és az elérendő klímacélok teljesítésének érdekében egy új szellőzéstechnikai megoldást fejlesztett ki a felújításokhoz.

A fűtéstechnika területén az új építések esetén az elektromos hőszivattyúk domináns szerepet játszanak. Ezek a hőtermelők azonban a régi épületekben való alkalmazásnál is megbízhatóan és környezetbarát módon üzemelnek.

A Filta cég “FiltaFOG Cyclone” márkanévvel egy új zsírleválasztót fejlesztett ki.

Az ABB-free@home® épületautomatizálási rendszer nemcsak a családi házaknál és a társasházaknál vált be, hanem egész lakóparkok esetében is.

A gázüzemű hőszivattyúk nagyobb létesítmények esetén nagy hatékonyságú alternatívái lehetnek az elektromos hőszivattyúknak.

A globális éghajlatváltozás, klímavédelem mindennapjainkat átszövő fogalmak. Ahhoz, hogy érdemben tenni tudjunk ellene, fontos, hogy csökkentsük az üvegházhatású gázok koncentrációját a légkörben.

A Német Szövetségi Gazdasági és Energetikai Minisztérium stratégiát dolgozott ki az energiamegtakarítás érdekében.

A Német Szövetségi Gazdasági és Energetikai Minisztérium stratégiát dolgozott ki az energiamegtakarítás érdekében.

Németországban az előírások szerint minden, 1996 előtt létesített fűtőberendezést is energiacímkével kell ellátni.

A klíma- és szellőztető-berendezések a környezeti levegő széndioxid- és vízgőztartalmából szintetikus üzemanyagokat tudnának előállítani.

Megjelent a Mann+Hummel aktualizált légszűrő-katalógusa. A DIN ISO EN 16890 szerinti termékek lajstroma energiaosztályra vonatkozó adatokat is tartalmaz, mégpedig az új Eurovent energiahatékonysági osztályozás szerint, amely 2019. január 1-én lépett életbe.

Az elmúlt év szeptemberében a világ legnagyobb nagyhőmérsékletű rejtetthő-tárolója a végleges helyére került, mégpedig a németországi Wellesweiler fűtőerőművébe.

A szaunáknak nagy energiaigényük van. Egy házi szauna a szokásos hosszúságú szaunázás figyelembevételével 15 kWh energiát fogyaszt. Ezért tűzte ki célul 3 fiatal kutató, hogy 3 változatban nulla energiaigényű szaunát fejlesztenek ki, amelyeknél a szél- és a napenergiára, valamint ügyesen kiagyalt hőtároló rendszerre építenek. 

A háztulajdonosok a Guntamatic új hibrid pellet-hőszivattyúját fotovoltaikus berendezéssel és elektromos gépkocsival kombinálva a környezetvédelem és az energetikai függetlenség magas fokát érhetik el.

A németországi Mecklenburg-Vorpommern tartomány az energetikai fordulat megvalósításában éllovas szerepet játszik.

A smart home, azaz az „okoslakás” feladata, hogy életünket könnyebbé, komfortosabbá, ezzel együtt biztonságosabbá tegye. Az ilyen lakások kialakításánál a döntés során segítségünkre lehet a következő hat kritérium átgondolása.

– Ennék valami édességet, édesem…! – fordult felesége felé a középkorú férfi, miközben beállította kedvenc tévécsatornájukat, készülve az esti filmre. – Miért, nem volt elég a vacsora? – kérdezett vissza a nő, de már indult is, hogy kedvében járjon férjének. – Palacsinta jó lesz?

Harmonikus történet kezdődik, de gondolná azt a kedves olvasó, hogy majdnem tragédiába torkollik?

A látogató haszna: online információ

 

Az Energiapartner klaszter honlapja igazi csemege a látogató polgár vagy a felelős gondnok számára.
Egyfelől az ország teljes területéről lát épületgépész kisvállalkozásokat, amelyek az Energiapartnerhez csatlakoztak illetve csatlakozhattak. Vagyis csupa olyan mester és vállalkozás szerepel itt, akik/amelyek ellenőrizhetőek, egy szervezet által korszerű információkkal ellátottak, leinformálhatók.
A látogató, mint potenciális megrendelő, ezzel máris kiszűrt egy sor kóklert, jó néhány nem ellenőrizhető, „tegnap alakult-holnapra eltűnik” vállalkozást.

A megújuló energia hasznosítása elsősorban klímavédelmi célokból támogatott, sőt követelmény az EU területén. Ezen belül az egyes tagállamok részben a földrajzi adottságaiknak, részben az anyagi lehetőségeiknek megfelelően, eltérő módon igyekeznek eleget tenni a célok elérése érdekében vállalt feladataiknak. Hazánk ebben a tekintetben nem sorolható az élenjáró tagok közé, elsősorban az anyagi lehetőségek korlátai miatt, de a meghozott intézkedések sem mindig tűnnek elég hatékonynak.

1. oldal / 2

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben