Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Fűtéskorszerűsítési támogatás – A fejlődés motorja

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést célzó pályázata – amely az Új Széchenyi Terv keretein belül jelent meg – rendkívüli népszerűségnek örvendett a lakosság körében. Fűtéskorszerűsítési támogatás gyanánt főként azok vették igénybe ezt a lehetőséget, akik kondenzációs gázkazán beépítését tűzték ki célul.

Fűtéskorszerűsítési támogatás a takarékosság jegyében

A kondenzációs gázkazán kiemelkedő hatásfokkal működő berendezés, amely az égéstermékben lévő hőt úgy hasznosítja, hogy a füstben lévő vízgőz energiáját is felhasználja. Ilyen kazánt ott lehet használni, ahol a tüzelőanyag jelentős mennyiségű hidrogént tartalmaz, amely vízgőzzé ég el és a fűtővíz hőmérséklete 40-50 °C. Ezek a viszonyok például földgáztüzelésű kazánoknál jöhetnek létre padlófűtés esetén. A fűtéskorszerűsítési támogatás segítségével épült ilyen kazánoknál tehát az égéstermékkel együtt energia csak csekély mértékben távozik a szabadba.

Fűtéskorszerűsítési támogatás – egy kényelmes megoldás

Napjainkban a környezettudatos életmód egyre lényegesebb szemponttá válik a fejlesztések során, s a fűtéskorszerűsítési támogatás is ebben a szemléletben indult útjára. Az energia megtakarítást figyelembe véve a kondenzációs gázkazán, igazán környezetkímélő megoldás, így érthető, hogy a fűtéskorszerűsítési támogatás összegét miért használták sokan ennek a berendezésnek a beszerzésére. Ráadásul a kondenzációs gázkazán működtetése nem igényel magas fokú hozzáértést, ezért a használati útmutató rövid áttekintése után bárki könnyen kezelheti. A fűtéskorszerűsítési támogatás tehát a felhasználók kényelmét is szolgálta.

Fűtéskorszerűsítési támogatás – eltűntek a többletköltségek

A kondenzációs kazán fűtési rendszerhez való csatlakoztatásánál figyelni kell arra, hogy nem csak a füstgázok elvezetéséről kell gondoskodnunk, hanem az égéstermékeknek egy másik fajtájával, a páralecsapódáskor keletkező kondenzvízzel is. A fűtéskorszerűsítési támogatás arra is kitűnő volt, hogy ezt a többletköltséget semlegesítse. A savas pH-értékű kondenzvizet, amennyiben megoldható, a szennyvízelvezető-rendszerhez érdemes hozzákötni. Ez azért is remek megoldás, mert a háztartásokban termelődő szennyvíz általában lúgos kémhatású, a savas kondenzvíz pedig kiváló arra, hogy bizonyos mértékben kiegyenlítse a pH-értékét.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben