Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Kondenzációs kazán pályázat

Kondenzációs kazán pályázat Kondenzációs kazán pályázat

Az energetika területén munkálkodó fejlesztők évtizedek óta azon dolgoznak, hogy minél gazdaságosabb berendezéseket tervezzenek és építsenek. Erőfeszítéseiket siker koronázta. Ilyen kitűnő megoldási lehetőség ugyanis a kondenzációs gázkazán, amely más típusú gázkazánok működésétől abban tér el, hogy a füstben található hő felhasználásával hatékonyabb üzemelésre képes. Talán épp ezért is választották sokan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést célzó pályázatán, hogy ezt a berendezést helyezik üzembe. Így az Új Széchenyi Terv keretein belül napvilágot látott támogatást Kondenzációs kazán pályázat néven is említhetjük.

Kondenzációs kazán pályázat, és nem füstöl el az energia!

A régebbi típusú gázkazánok esetében a füsttel a szabadba jelentős mennyiségű hő is kijut. Szerencsére azonban itt is szép eredményeket ért el az innováció. Egy hőcserélő alkalmazásával a füstgázban található energiát hasznosítani lehet, a máskor a szabadba távozó vízgőz kondenzálásával kondenzációs hőenergia nyerhető vissza a már elégetett gáz hőenergiájából. Vagyis a Kondenzációs kazán pályázat eredményeképp hatékonyabb lesz a fűtésünk.

Spórolás fejlesztéssel – Kondenzációs kazán pályázat

Manapság, amikor az energia hatékony felhasználása jelentős helyet foglal el a gazdasági szakemberek és a politikusok gondolkodásában, a kondenzációs gázkazánok használatával takarékosan és korszerűen fűthetünk. Az Új Széchenyi Terv – ezen belül a Kondenzációs kazán pályázat – ezt segítette elő. Hiszen a gáz folyamatosan emelkedő ára miatt egyre fontosabb, hogy a felhasznált tüzelőanyaggal minél hatásosabban, ezzel együtt környezetkímélőbb módon fűtsünk. Akik ezt felismerték, azok a Kondenzációs kazán pályázat során változtathattak a korábbi fűtési rendszereiken.

Kondenzációs kazán pályázat – Csúcstechnológia az otthonokban

Akár 20-35%-os nyereséget is elérhetünk a kondenzációs gázkazánnal a régebbiekhez képest, ha figyelünk arra, hogy minden feltételt optimálisan alakítsunk ki. Mindez a hatásfok jelentős emelkedése miatt alakulhat így, ami a kondenzációs gázkazánok esetében a +5°C – 0°C külső hőmérséklet esetén valósul meg. A Kondenzációs kazán pályázat tehát kiemelkedő hasznot hoz hosszútávon a beruházóknak és az országnak egyaránt.

Az úgynevezett intelligens termosztátok kiérdemelték a nevüket, mert segítenek a spórolásban. Ezek az elmés szerkezetek ugyanis figyelnek a tehetetlenség szabályára is, vagyis nem csak azt mérik, hogy épp mennyi a hőmérséklet, hanem előre kalkulálnak. A termosztát által mutatott érték még lehet alacsonyabb a beállított határnál, de a fűtés már leáll, hiszen a tárolt hőenergia a továbbiakban is melegíti a helyiségeket. A Kondenzációs kazán pályázat kihasználásával végrehajtott fejlesztések segítségével így jön létre a megtakarítás.

Forrás: Wikipédia

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben