Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Lakossági pályázatok 2012 a fűtéskorszerűsítésért

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Új Széchenyi Terv nyújtotta lehetőségeket kiaknázva hirdette meg a fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázatát, amely egyszerűen csak lakossági pályázatok 2012 néven ment át a köztudatba. A lakossági pályázatok 2012 kiírására kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthattak be jelentkezést.

Lakossági pályázatok 2012 – Hagyományos vagy korszerű módszerek?

A fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázat – lakossági pályázatok 2012 – során a hagyományos módon működő kazánokat korszerű berendezésekre cserélhették a résztvevők. A hatékony és környezetkímélő rendszerek előnyei a hagyományos technológiával működő kazánokkal összehasonlítva érthetőek meg a legkönnyebben. A lakossági pályázatok 2012 nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően többen faelgázosító kazánt helyeztek üzembe.

Tökéletlen égés helyett: lakossági pályázatok 2012

Három jól elkülöníthető szakaszra osztható a fatüzelésű kazánok működése, éspedig a fa felmelegítése és kiszárítása, gázok létrejötte és azok elégetése, továbbá a faszén elégetése. Valamennyi szakasz a levegő és a hőmérséklet változóit figyelembe véve különböző feltételek mellett zajlik csak hatékonyan.
A hagyományos, egy tűzteres, fa eltüzelésére tervezett kazánoknál az égés intenzitása csupán a levegő mennyiségének módosításával változtatható, kevesebb vagy több oxigén biztosításával. Ez a fenti folyamatok közül az ajtó éppen aktuális nyitottságától függően az egyikhez túl sok, a másikhoz túl kevés levegőt juttat. Tehát az egyik folyamatnak megfelelő a hőmérséklet, a másiknak nem. Ennek az ideálistól távol eső szabályozásnak az eredménye, hogy jelentős mennyiségű éghető anyag szökik el gáz halmazállapotban a kéményen keresztül, esetleg hátra marad hamuként, salakként.

Lakossági pályázatok 2012: hasogató problémák megoldása

A lakossági pályázatok 2012 segítségével megépített faelgázosító kazán működtetésével a tüzelőanyagból az összes hőenergia felszabadul, így lényegesen kevesebb fát kell eltüzelnünk, ezért csökken a fűtésre fordított pénzösszeg. Ezen túlmenően a faelgázosító kazán nem igényel gyakori feltöltést, és nagyméretű fahasábok is betehetőek, vagyis megspórolható a hasogatás.

A faelgázosító kazánban az égés valamennyi szakaszában kiváló körülmények segítik a 85% feletti hatásfok elérését. A tökéletes égés következtében sokkal kevesebb hamu marad a kazánban és a károsanyag-kibocsátás korántsem lesz akkora, mint a hagyományos módszerek alkalmazása során. Mindez a lakossági pályázatok 2012 támogatásával sokak számára elérhetővé vált.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben