Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Széchenyi terv pályázatok 2012 – Energiahatékonyság felsőfokon

Napjainkban a hazánkban igénybe vett energia közel 40%-át épületekben hasznosítjuk, aminek körülbelül kétharmadát fűtésre és hűtésre fordítjuk. Épített lakókörnyezetünk CO2 kibocsátása jelentősen megelőzi az ipart, a közlekedést és a földművelést. Ezt a tényt figyelembe véve a Széchenyi terv pályázatok 2012 sikere mind az energiahatékonyság, mind a környezetvédelem területén kedvező változást hozott.

Takarékosság a Széchenyi terv pályázatok 2012 segítségével

Az energiafelhasználás után fizetett díjak a családok és az intézmények kiadásainak növekvő hányadát tették ki a legutóbbi időkig. A hazai fűtési energiafelhasználás, és az ezzel összefüggő szén-dioxid-kibocsátás akár 85%-kal is csökkenthető egy olyan átfogó és a részletekre ügyelve megalkotott felújítási program révén, mint a Széchenyi terv pályázatok 2012 volt.

Széchenyi terv pályázatok 2012 – Összhangban az EU irányelveivel

Napjainkra nálunk is az új EU irányelvekhez igazodó támogatási rendszer vált szükségessé. Az átfogó energiahatékonysági megoldásokra a műszaki környezetvédelmi szempontok és az uniós elvárások miatt kell támaszkodnunk. Ez a szemlélet érvényesül a Széchenyi terv pályázatok 2012 energiahatékonysági, energiatakarékossági programban.

Széchenyi terv pályázatok 2012 a megújuló energiaforrásokért

A megújuló energiaforrások fűtésre és hűtésre való felhasználása az épületek energetikai tulajdonságaival, valamint az építési szabványokkal elválaszthatatlanul összefüggenek. Mindezeken túl némelyik megújuló energiaféle igénybevétele szorosan köthető az épületenergetikához és a Széchenyi terv pályázatok 2012 törekvéseihez.

Elméleti kutatások alapján a globális éghajlatvédelmi szabályok teljesítéséhez Magyarországon átlagban minimum 50%-os energiamegtakarítást kell elérni. A számítások alapján akár 2015-re 30 PJ energiamegtakarítás is elképzelhető, és ez mintegy 20%-kal csökkentené a földgáz-függőségünket. A szén-dioxid-kibocsátás várható csökkentése 2015-re elérheti a körülbelül 3 millió tonna/év mennyiséget, ami tovább javítja a pozícióinkat a szén-dioxid kvótakereskedés piacán.

A Széchenyi terv pályázatok 2012 növelte a versenyképességet

Az energiahatékonysági fejlesztések – például a Széchenyi terv pályázatok 2012 – felrázzák az építkezéseken használt anyagok, épületgépészeti áruk gyártását, elősegítik a megújuló energiafajták alkalmazásához nélkülözhetetlen technológiák elterjedését. A végrehajtás lényeges része a minősített anyagok és technológiák alkalmazása, ami növeli a hazai kis és közepes vállalkozások gazdasági versenyképességét.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben