Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

A Széchenyi terv pályázatok gazdaságélénkítő hatása

2011-2013 
között közel 2000 milliárd forint uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére, amelynek köszönhetően a tervek szerint megerősödik a gazdaság. A különféle tervekbe foglalt pályázatok és prioritást élvező projektek harmonizálnak az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) megfogalmazott hét kitörési ponthoz, amelyek elindítják a gazdasági növekedés megalapozását, továbbá lendületet adnak Magyarország versenyképességének fejlesztéséhez. Ezekhez a kitörési pontokhoz szolgáltak forrásul a Széchenyi terv pályázatok.

Széchenyi terv pályázatok – Kitörési pontok

Kitörési pontoknak gazdasági értelemben azokat a területeket nevezzük, amelyek fejlesztésével az ország kiemelkedhet a jelenlegi helyzetéből. Magyarország esetében az egészségipar, a zöldgazdaság-, vállalkozás- és közlekedésfejlesztés, a tudomány-innováció és a foglalkoztatás ezek a szegmensek.

A Széchenyi terv pályázatok célja tehát hazánk felemelkedésének elindítása, vagyis a modernizáció folyamatának megkezdéséhez és fenntartásához nyújtott segítség.

A Széchenyi terv pályázatok előkészítése

A Széchenyi terv pályázatok részleteinek kidolgozását közel egy és fél évig tartó felkészülés előzte meg, amiben elemzők és kutatók, szakterületükön kimagasló teljesítményt nyújtott gazdasági szakemberek vettek részt. A számos elemzésen átesett vitairatot 2010. július 28-án terjesztette a nyilvánosság elé a Kormány. A rengeteg hozzászólást, javaslatot, észrevételt széles szakmai konzultációsorozat folyamán vitatták meg. A megbeszélések alkalmával a vállalkozók, szakmai és civil szervezetek, önkormányzatok képviselőitől és magánemberektől kapott ötletek bekerültek a Széchenyi terv pályázatok anyagába.

A Széchenyi terv pályázatok javítják a versenyképességet

Az Új Széchenyi Terv lényegi célkitűzése a foglalkoztatás bővítése, a pénzügyi egyensúly fenntartása, a gazdasági fejlődés kereteinek létrehozása, valamint Magyarország versenyképessé tétele. Az egy évtizedig tartó gazdasági stratégia megnevezi a kitörési pontokat és a hozzájuk kötődő programokat. Ezek biztosítják hosszú távon hazánk kijutását a válságból és megalapozzák a fellendülését is. A Széchenyi terv pályázatok mindennek formát adnak.

Az együttműködést erősítik a Széchenyi terv pályázatok

Az úgynevezett kitörési pontokra jellemző, hogy többféle iparágat fognak össze. Valamennyinél komoly esély mutatkozik arra, hogy a beruházás középtávon, uniós és világszinten is versenyképes magyar termékek, szolgáltatások és vállalatok létrejöttét eredményezze. A kitörési pontok ismérve, hogy több ágazatot ölelnek át, ezért úgy mutatják a hazai gazdaságfejlesztés útjait, hogy eközben nem korlátozzák a vállalkozók ötleteit és céljait. A Széchenyi terv pályázatok sikere nyilvánvaló: alapos és sokak által megvalósított tervezésen, valamint a vállalkozásokkal történő közös munkán nyugszik.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben