Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Társasházi pályázatok 2012

A következő ingatlan típusok tulajdonosai pályázhattak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére kiírt támogatására: családi ház, sorház, ikerház, társasház maximum 4 lakásig. Társasházakban lévő lakások egymagukban is benyújthattak pályázatot, ha önállóan (lakásfűtő, hűtő, használati melegvíz-termelő) működtetett berendezéseik vannak. A hétköznapok során Társasházi pályázatok 2012 néven is emlegetett lehetőség tehát több módon is kihasználható volt.

Társasházi pályázatok 2012 – Szabály az szabály!

Megkezdett beruházást nem támogattak a Társasházi pályázatok 2012 során. A kezdeti állapotban is minimum „E” energetikai besorolásúnak (vagyis gyakorlatilag nem sufninak) kellett lennie a lakóépületnek és minimum „C” energetikai besorolást kellett elérnie a felújítás megvalósításával, hogy a Társasházi pályázatok 2012 támogatására igényt tarthasson a fejlesztés. A „B” kategóriát korábban elérő épületeknek az „A+” energetikai besorolásúvá kellett válniuk, megújuló energiát hasznosító kazánnal.

Társasházi pályázatok 2012 – Mekkora lehetett a támogatás?

Fűtési rendszer korszerűsítése kondenzációs gázkazán beépítésével cél a Társasházi pályázatok 2012 során 40%-os a támogatást kaphatott. Legalább 25%-ot elérő fűtés és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarítást kellett elérni. A Társasházi pályázatok 2012 kapcsán lakásonként adható támogatás maximum bruttó 850 000 forint lehetett.

Ugyancsak 40%-os támogatást kaphatott az, aki vállalta a fűtéskorszerűsítést, megújuló energiát (fa, fa apríték, pellet, napenergia, földenergia) hasznosító hőtermelő berendezéssel, amelyet kiegészített kondenzációs gázkazán beépítésével. Itt legalább 40%-os fűtés- és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarítást kellett produkálni. A lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 1,5 millió forint lehetett.

Szigorú elszámolás a társasházi pályázatok 2012 során

A Társasházi pályázatok 2012 esetében a támogatás módja utófinanszírozott. A projektben elszámolható volt a kondenzációs gázkazán és/vagy a megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés, továbbá az olyan járulékos munkák, mint például a kémények átépítése, az energetikai tanúsítvány elkészítése, továbbá a tervezési-, engedélyeztetési- és szakhatósági dokumentumok kiállításának ára.

joomla vector social icons

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben